Uskoro novi broj „Dobrog jutra“

U novom,  junskom broju „Dobrog jutra“, koji naši pretpatnici dobijaju još krajem maja, možete pročitati koliko dugo i kako možete čuvati povrće, šta je radič, kako se gaji i koristi, kako povećati prihode u proizvodnji povrća, kao i šta raditi kad krene suša, a sušnih leta je sve više. Takođe, pišemo o beloj tamjaniki, grožđu koje osvaja naše vinograde, kalemljenju ruža u junu, ali i o gotovo zaboravljenom dudu.

Brojni prilozi stručnjaka i priče iz života malih proizvođača i entuzijasta upotpunile su junski broj našeg i vašeg magazina! Ako želite da uživate u ovim pričama, pretplatite se na naš časopis, u štampanoj ili elektronskoj verziji.

U međuvremenu, uživajte u čitanju naših priča!

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18