U susret festivalu „Novosadski dani piva“

Drugi festival „Novosadski dani piva“, biće održan na Novosadskom sajmu u Novom Sadu, 3. i 4. novembra 2023. Njega će obeležiti bogat muzički program, u okviru koga će nastupati nekadašnji pevač grupe „Hladno pivo“, Mile Kekin, Crvena jabuka, Yu grupa i Jurica Pađen & Aerodrom.

Na ovogodišnjem festivalu okupiće se oko 30 kraft i nekoliko industrijskih pivara, te će poklonici piva moći da se upoznaju s raznovrsnim stilovima i širokom lepezom ukusa „tečnog hleba“ – od lagera, preko IPA i APA stilova. Usput će ih pivari edukovati i o tome koja je razlika između industrijskog i zanatskog piva i koje vrste hmelja se najčešće koriste.

„Novosadske dane piva“ organizuje kompanija Ninamedia u saradnji sa Novosadskim sajmom, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Najavljen je i bogat zabavno-muzički i edukativni program, kao i takmičenja koja će se održati tokom dva dana.

Zamenik pokrajinskog sekretara za turizam i Privredu Palimir Tot istakao je kako je ova manifestacija veoma značajna kako za Grad Novi Sad, tako za Pokrajinu i Repubiku jer će upravo zanatska i industrijska piva privući veliki broj poklonika rok muzike i piva, kako iz zemlje, tako i iz regiona.

Izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač rekao je da će se organizatori potruditi da ovaj festival podignu na još viši nivo.

– Prošle godine festival je posetilo oko 10.000 ljudi, a ove ćemo se udruženim snagama truditi da ih bude još više – kazao je Nadlukač.

Mile Kekin najavio je da će na Festivalu predstaviti nove pesme, ali i da će otpevati neke stare.

Organizatori su najavili i bogat program, između ostalog i takmičenje u brzom ispijanju piva, na kome je prošle godine titulu odnela gošća iz Leskovca. Karte za ovaj se do 1. jula mogu kupiti u Gigstiksovim poslovnicama po promotivnoj ceni od 800 dinara za jedan, odnosno, 1.200 dinara za oba dana.

Ljiljana Milovanović

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime