Manifestacija „Etno duga“ održana u Uzdinu

Na manifestaciji „Etno duga“ u Uzdinu u svim bojama i u punom sjaju zablistale su nošnje različitih narodnosti objedinjenih u Vojvodini. Pored toga, i ove godine se uporedo sa ovim živopisnim skupom održao poseban gastronomski ugođaj pod nazivom „Krompir kao najzastupljenija namirnica“, pa su posetioci takođe imali priliku da probaju raznovrsna jela od krompira po brojnim receptima svakog od 18 udruženja. Događaj je upotpunjen kulturnoumetničkim programom, na kome su nastupili dečji izvođači iz Osnovne škole „Sveti Georgije“, Ženski crkveni hor i lokalni muzičari i vokalni solisti. Svim učesnicima su, povodom obeležavanja petnaest godina „Etno duge“, dodeljene diplome i medalje.

Izvor: Pančevac, Foto: Moje selo Uzdin – Facebook

razvojnifv.png

RAZNO

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a