Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ Од јутрос скупље на пијаци

Од јутрос скупље на пијаци

678

У београдском насељу Петлово брдо, на локалној пијаци цене су од данас нешто више у односу на претходну недељу. Трговци то објашњавају скоком производне цене, која је достигла ниво од 50% на примеру парадајза.

  • Јутрос нам је стигао парадајз по 50% вишим ценама. Ми нисмо толико поскупели у односу на произвођаче, али ћемо у најскорије време морати да продајемо по 250 динара по кили. Незгодно је јер иде време за спремање зимнице, па људи, веровали или не, купују по пола кила и замрзавају – прича Ненад Крстић, који осим парадајза, најављује и више цене паприке.
  • Паприка се за сад држи на неких 150 (за паприку лошијег квалитета) до 250 динара по килограму за бабуру. Нема је довољно, цена је висока и у откупу, тако да у наредним данима очекујемо да и она поскупи. Питање је ко ће је и колико куповати – рекао је Ненад за Добро јутро.

Остало поврће и воће је на нивоу прошлонедељних износа. Грожђе се од тезге до тезге може наћи за 250 до 300 динара, лук је 120, кромпир 120, боранија 250, краставчићи 150, крушке 250, брескве 200, а лубенице од 30 до 50 динара по килограму.

Текст и фото: З.Д.