Održan etno sajam u Parunovcu

U Domu kulture u Parunovcu održan je etno sajam na kom su učestvovali meštani i građani Kruševca i okolnih naselja. Na sajmu su izložili proizvode domaće kuhinje raznovrsnih ukusa i ručno rađene kreativne proizvode. Prema rečima članice saveta Mesne zajednice Parunovac, Maše Milojević, sajam je tradicionalno održan i ove godine u cilju očuvanja uspomena na prošlost našeg naroda i načina njihovog života, kako bi se održalo sećanje na srpsku istoriju. Podsetila je građane da uvek traba da se trude i drže zajedno kako bi ovi proizvodi doživeli ekspanziju novog vremena.  Proizvodi i antikviteti su veoma vredni i vezani za vreme naših predaka, koji se prenose sa kolena na koleno i koji treba da budu dragoceni za sve generacije.

Izvor: Kruševac Grad

Foto: RTV Kruševac

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18