Ako volite slatko jedite zdrave čokolade

Retki su oni koji ne vole slatkiše, naročito čokolade i nekako je kad se krene na dijetu, to ono što nam najviše nedostaje. Taj ukus koji se topi u ustima, u kome uživamo i stalno tražimo još. Za sve one koji bi da jedu čokoladu, a da ona bude zdrava, pobrinula se Tamara, sportistkinja, trener i zaljubljenik u  ovu poslasticu.

– Ceo život sam u sportu, završila sam DIF, trener sam i stalno opredeljena zdravoj ishrani.  Međutim, volim čokoladu. Jako – iskrena je Tamara, toliko da su joj i oči zaiskrile na sam pomen omiljenog slatkiša. Iz te ljubavi napravila je sebi i drugima čokoladu po meri.

– Stalno sam nešto muljala, išla na kurseve da napravim neku zdravu varijantu. Iskoristila sam urmin šećer koji je fenomenalna opcija. Na kraju sam skupila petlju, kupila mašine, napravila radionicu i pre par meseci krenula u proizvodnju čokolada – za sada ima dva ukusa, koji, kako kaže, jako lepo idu kod kupaca.

– Za sad imam nugat, čokoladu od samo četiri sastojka, zdravu. Tu su kakao zrno, kakao buter, lešnik buter i urmin šećer. Crna čokolada je samo bez lešnik butera, a spremam i treći ukus, sa lomljenim lešnikom. Dalje ću da vidim, ideja je da u asortimanu bude i bela – cena njenih proizvoda nije strašna, ni nepristupačna, ali je malo viša u odnosu na komercijalne.

– Jeste malo jača cena, čak i moja cena nije toliko visoka u odnosu na druge. Uvezla sam repromaterijal na više da bi cena bila niža. Lepo reaguju ljudi, kupuju, sviđa im se – zaključija je sagovornica portala Dobro jutro.

Tekst i foto: Zorica Dragojević

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno