Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Хумус са бататом или алгама? Може, укусан је и врло здрав

Хумус са бататом или алгама? Може, укусан је и врло здрав

321

У породичној фирми Гушт у Београду, пре петнаестак година настао је здрав производ, финог, кремастог укуса, мазалица за доручак и вечеру и одличан додатак за ручак. Хумус у дванаест различитих укуса, без конзерванса и додатака.

– Хумус смо почели да правимо пре петнаест година када га у Београду није било. Наши хумуси су без конзерванаса и било каквих додатака што је предуслов да буду здрави. Имамо дванаест различитих укуса, све што нам је пало на памет да може. Неки од њих су са маслинама, пистаћима, тофуом, алгама, бататом – прича представник фирме Јован, док се око њега све време врти плавокоси дечак, радознало упијајући сваку реч и трудећи се да помогне оцу.

– То је мој син, воли маркете и да ми помаже. Иначе, обожава хумусе и једе их од малена, јер су намењени и деци.  У хумусу је је самлевен сусам, куван, леблебија, лимунов сок, морска со и мало зачина. Сад наравно и додаци које желимо. – осим на базарима, ноћним маркетима, њихове хумусе корисници могу купити и у продавницама здраве хране.

– Има нас у продавницама здраве хране у Београду. Оно што купце углавном интересује је рок трајања. Наш хумус може да траје годину дана, а након отварања мора да стоји у фрижидеру и то највише две недеље. Ако стоји цео дан отворен напољу неће се покварити, после тог времена хоће – рекао је Јован за Добро  јутро.

Текст и фото: Зорица Драгојевић