Poslovi u pčelinjaku

  • Iako mnogi upravo u novembru počinju s utopljavanjem zajednica, do februara je bitnije obezbediti
  • pravilnu, ali ne i prejaku ventilaciju košnice.
  • U ovom mesecu izlaze iz legla i poslednje pčele koje će naredne godine dočekati toplije prolećne dane. Pčele ulaze u klupko na temperaturama 9 do 12 stepeni, što zavisi od jačine svake zajednice i stanja zaliha hrane.
razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime