Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ Кајмак поскупео, грожђе прескупо, јабуке једине појефтиниле

Кајмак поскупео, грожђе прескупо, јабуке једине појефтиниле

455

Пијаца на Видиковцу, иначе, једна од боље снабдевених у Београду, ових дана је полупразна. Нема ни произвођача, а ни купаца. Оно мало што је на тезгама прилично је скупо. Грожђе са ценом од 300 и 400 динара предњачи, а парадајз се и даље држи на 200 динара, док је кромпир, као и црни лук 150 динара по килограму. Цена сомборке у зависности од квалитета иде од 130 до 250 динара, цвекла је 130 динара, шаргарепа 150, ситни зелени парадајз за туршију 200. Ко није правио зимницу може наћи флаширани млевени парадајз за 250 динара по флаши, купус кисео вакумиран не зна му се цена, јер је тек изнет и ајвар од 800 до 1200 динара. Кајмак је за разлику од прошлог месеца поскупео за 100 динара те је сада 1300, док се сир задржао на 400 и 500 динара по килограму. Јабуке су нешто јефтиније и сад су најскупље 130 динара, а крушке 250, док су дуње за слатко, џем или нешто треће 200 динара. Каже жена домаће из Ритопека, ничим прскане.