Makazama se „kroje“ i prinos, i kvalitet

REZIDBA REDOVNA OBAVEZA VOĆARA

Rezidba voćaka je redovna pomotehnička mera koja se izvodi kod svih voćnih vrsta. Osnovni ciljevi su da se na svakoj voćki uspostavi ravnoteža između rodnosti i vegetativnog porasta i da se svetlost dovede do svih delova krune. Od ove operacije u velikoj meri zavisi visina i kvalitet roda.

Rezidba voćaka se u osnovi deli na rezidbu u cilju formiranja uzgojnog oblika – rezidba mladih stabala i rezidbu u rodu kod koje je osnovni cilj regulisanje rodnosti tj. održavanje ravnoteže između bujnosti i rodnosti uz održavanje željenog uzgojnog oblika.

Koji su vrste i načini rezidbe i kako se to radi pročitajte u nastavku teksta.

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo vas da se . Niste Pretplatnik? Pretplatite Se
razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18