Vino Sad

Organska i naturalna vina su odavno trend u svetu, a u poslesnje vreme i kod nas. Domaće tržište se sve više otvara za organske proizvode. To je potvrđeno i na urbanom salonu vina VINO SAD 4. novembra u hotelu Šeraton u Novom Sadu.
Vinari, proizvođači organskih vina iznose svoja iskustva. Opšti je zaključak da širenjem domaćih sorti grožđa pomoći će afirmaciji i brendiranju Srbije kao vinske zemlje.

Manifestacija VINO SAD okupila je ljubitelje dobrog vina ali i prirodnih prehrambenih proizvoda sa Stare planine poput kozjeg i ovčijeg sira, leskovačkog ajvara, pirotskog kačkavalja, ali i proizvoda od mangulice sa zaštitnim znakom 100 prirodno iz Bojčinske šume.

Tekst i foto: Vesna Savić

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno