Насловна ТЕМЕ ПОВРЋЕ Традиционално саветовање за повртаре Агролидер у Лесковцу

Традиционално саветовање за повртаре Агролидер у Лесковцу

374

По 15.пут у Лесковцу одржан је велики едукативни повртарски скуп под називом “Нове технологије у повртарству Србије”, на коме је наступило 46 излагача. Реч је о страним и домаћим компанијама  које се баве производњом и прометом семена и садног материјала као и средстава за исхрану и заштиту биља.

Манифестацију је отворио бивши градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је истакао да се под повртарским културама у лесковачкој општини налази 35 хиљада хектара и да локална самоуправа сваке године повећава аграрни буџет

“Поред предавања и усавршавања производње, кључ за развој пољопривреде су механизација и субвенције, зато сваке године издвајамо и повећавамо средства опредељена за ту сврху“, казао је на отварању председник Привременог органа града Лесковца Горан Цветановић.

За повртаре спремне да унапређују производњу на својим имањима организовано је шест стручних предавања и презентација о новим технологијама у производњи поврћа.

На манифестацији су проглашени победници најбољи радови дигиталног фестивала зимнице и јела од поврћа “Нема зима кад зимница има”. Перси Здравковић из Горње Јајине припала је награда за најбољу фотографију, а Јовану Јовановићу из Ниша за најбољи видео клип.

Генерални спонзор скупа је “Димитријевић Аграр” из Житорађе а организатори су лесковачке агенције Friends Brands i Agrozona Promedia.

Пише: Д.А.