Насловна РАЗНО КАКО НА ФАРМУ: Упутство за власнике стоке и пчеларе

КАКО НА ФАРМУ: Упутство за власнике стоке и пчеларе

698
foto: Pixabay

Уколико сточари током периода забране кретања од 20 до 5 сати морају да обаве неопходне послове, сваки пољопривредни произвођач дужан је да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију.

Интернет адреса за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривреднике из области сточарства је  http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде омогућило је пољопривредним произвођачима да са било ког рачунара или преносивог уређаја поднесу захтев за одобређе кретања. Дозвола кретања вежиће само за наведени дан у периоду од 20 до 5 сати. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 сати од пријема поруке.

Неопходно је попунити сва обавезна поља у наведеној електронској пријави како би се добила дозвола за кретање. Неопходни послови у сточарству су смештај домаћих животиња, њихова исхрана, мужа домаћих животиња или њихово лечење.

Свако лице које добије дозволу за рад током забране кретања обавезно је да током кретања има и радни налог који се преузима на сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде http://www.minpolj.gov.rs/

РАДНИ НАЛОГ мора да садржи следеће информације:

1.         Име и презиме запосленог

2.         Број личне карте

3.         ЈМБГ

4.         Пребивалиште (место, улица)

5.         Тачну локацију са адресом засада, фарме или пчелињака на коју се запослени упућује

6.         Период, односно време рада

7.         Опис радова

8.         Име предузећа/газдинства у чије име запослени обавља радове

9.         Датум обављања радова (дан/месец/година).

   ПОДАЦИ ГАЗДИНСТВА

1.         РПГ број

2.         Град

3.         Место

4.         Адреса

Ј. Бајшански