Ćuretina s mlincima

Mlinci su testenina koja se često koristi u Vojvodini. Prave se od pšeničnog brašna, vode i jaja. Zamešeno testo se oklagijom razvuče što tanje, na 1 mm debljine. Seče se na trake dimenzija 10×20 cm, ređa u pleh i suši u rerni. Autentični mlinci su oni koji se suše na plotni šporeta na drva, tada dobiju simpatične crne tufnice s obe strane.
Mlinci se najčešće spremaju sa ćuretinom ili piletinom, ali i samostalno – obare se i preliju uljem, odnosno, mašću od pečenja. Domaći mlinci su neuporedivo lepši i kvalitetniji od kupovnih i veoma lako i brzo se prave.

Potrebno je:

  • 250 g ćurećeg filea
  • 150 g mlinaca
  • 2 kašike neutralne pavlake
  • 1 dcl bujona od povrća
  • kačkavalj

Priprema:

Ćuretinu iseći na kockice i prodinstati u tiganju na malo ulja. Sipati bujon i neutralnu pavlaku. Kuvati oko 5 minuta i dodati grubo izlomljene mlince. Sve zajedno kuvati još 5 minuta. Po želji začiniti. Presuti u vatrostalnu posudu i narendati kačkavalj u debljem sloju. Zapeći u pećnici oko 7 minuta da se svi sastojci povežu. Služiti toplo uz paradajz salatu ili drugu sezonsku.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

Pozovite nas na telefon 069 11 54 004

i poručite kuvar po ceni  949 rsd + PTT troškovi

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18