Orezivanje kajsije tik pred cvetanje

Voćari u Niškoj Banji iskoristili su toplo vreme da orežu kajsiju, koja samo što nije krenula da cveta. Jedan od njih je i Slaviša Dinić iz Matejevca, sela poznatog po vinogradima i voćnjacima.

– Sad je pravo vreme da se oreže kajsija, dok još nije krenula vegetacija. Posle ide zaštita, zimsko prskanje. Sada se sezona radova pomera, jer ni zime nisu kao što su bile nekada, tako da je neophodno ranije da se krene sa rezidbom – rekao je Slaviša orezujući voćku.

– Potrebno je ukloniti sve što je suvo, sada se sprema za rod. Sve zavisi od starosti voćke, koliko je moguće opteretiti biljku. Sve ono što je po sredini trebalo bi ukloniti da bi biljka mogla da diše – objasnio je ovaj voćar i orezivač za Dobro jutro.

Tekst: D.M.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18