Cukini su vrsta tikvica koje mogu biti od žute do tamnozelene boje. Spadaju u voće, iako ih ubrajamo u povrće. Mogu se jesti i sirovi. Cukini se beru kad dostignu dužinu od 20cm. I zato nemojte propustiti deo godine kada možemo da uživamo u svežem povrću i divnom ukusu cukina, tikvica…
Potrebno je:
- 3 veća cukina
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 dcl paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- ulje, so, biber
Priprema:
Cukini oprati i očistiti od semenki. Ne ljuštiti. U šerpu sipati malo ulja i dinstati crni i beli luk oko 5 minuta. Nakon toga dodati mleveno meso i mešati na vatri još 5 minuta. U napola gotovo meso dodati začine, paradajz i paradajz pire. Kada se smesa za punjenje ujednači, skloniti s vatre. Vatrostalnu posudu namazati uljem i poređati cukine. Puniti do vrha. Odgore staviti krišku svežeg paradajza i poklopac od cukina. Sipati malo vode oko cukina i peći u pećnici na 2000C 45 minuta. Poslužiti s kiselim mlekom ili sezonskom salatom.

100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004 i poručite kuvar
po ceni 949 rsd + PTT troškovi