Sve što ste hteli da znate o ruralnom turizmu

Srbija je na polju seoskog turizma u poslednjih 20 godina značajna napredovala po obimu i po kvalitetu, kazao je na ekspert za turizam Branko Krasojević na radionici u Vlasotincu posvećenoj ovoj temi.

Bilo je reči o mogućnostima finansiranja  kod domaćih i stranih fondova, ali i na koji način najbolje plasirati turistički proizvod.

– Imali smo nula registrovanih seoskih turističkih domaćinstava 2020.godine a danas imamo 800 registrovanih i još 300, 400 koji nisu u legalnim tokovima. Poboljšana je i struktura jer smo ranije imali objekte sa jednom, maksimalno dve zvezdice, a sada već imamo i sa četiri zvezdice – naveo je Krasojević.

Radionici su prisustvali domaćini iz Vlasotinca, Leskovca, Crne Trave i Vranja koji se već bave seoskim turizmom, ali i oni koji planiraju.

Pored Krasojevića u radionici je učestvovao i ekspert za poljoprivredu Slobodan Živanović.

D. A.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18