Насловна ВЕСТИ1 На Пољопривредном сајму у Новом Саду више излагача него лане

На Пољопривредном сајму у Новом Саду више излагача него лане

104

У сусрет 91. међународном пољопривредном сајму, који ће бити одржан од 18. до 23. маја, на конференцији за новинаре у Медија центру у Београду, саопштени детаљи о приредби и најављене бројне активности.

Ове године Међународни пољопривредни сајам, носилац ознаке „Најбоље из Војводине“ има снажну подршку Европске уније која је Партнер приредбе. Уз највећи агробизнис догађај као и раније су Глобос осигурање – Генерални спонзор, Ал Дахра – Златни спонзор, Банка Поштанска штедионица – Банка партнер, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Покрајинска влада са секретаријатима за пољопривреду и привреду, Град Нови Сад и Дародавац у Поклон-игри Ките ДОО.

Током шест дана Пољопривредног сајма, у Конгресном центру „Мастер“ очекује се велики број конференција, пословних и стручних скупова, саветовања, округлих столова, промоција, презентација, уручења награда. Дан сточара, Дан воћара, Дан житара, Дан добављача АГРОБИЗНИС 2024… Ту је и Вече шампиона које ће бити одржано 23. маја, посвећено најбољима на оцењивању квалитета производа и услуга које је почело у фебруару, а биће завршено током првих дана приредбе.

У наредним данима се очекује дефинисање комплетног програма на Мањежу Новосадског сајма. Оно што је већ познато је да ће бити јавног оцењивања говеда, коња и оваца, као и да ће у среду, 22. маја, на Породични дан, бити одржана “Препонска ревија за Пехар Новосадског сајма”. Препонаши ће наступити у категоријама: Debitant tour, Amater tour, Млади јахачи и млада грла и Топ класа.

Породични дан је среда, 22. мај. Тада цела породица, са децом до 14 година, без обзира на то колико их има, Сајам може да посети уз једну улазницу купљену за 800 динара.

Сајам ће за посетиоце бити отворен од 9 до 19 часова.