Naša delegacija na festivalu Baranjskog kulena

Na poziv udruge Baranjski Kulen, delegacija udruženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid boravila je u mestu Branjin Vrh u Hrvatskoj na Prvom festivalu Baranjskog kulena.

Na festivalu su imali priliku da degustiraju kulenje koje je pristiglo na 2. Nacionalno ocenjivanje kulena.

U poslepodnevnim časovima organizovan je panel “ Proizvodni lanci u proizvodnji tradicionalnih suhomesnatih proizvoda“ na kojem je delagacija uzela učešće.

Na festivalu su promovisali manifestaciju Srem Klob Kob Fest. Na kraju su imali sastanak sa predsednikom udruge Baranjski Kulen Miodragom Komlenićem i članom udruge Dejanom Šaroškovićem na kojem je dogovorena saradnja dva udruženja na predstojećim manifestacijama.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18