Pasuljijada, godinama turistički adut Temerina

Na temerinskom vašarištu održava se tradicionalna manifestacija „Pasuljijada“, ovoga puta pod nazivom „Prosto ko pasulj“. Neprekidno od 2006. godine uvek dobri domaćini Temerinčani, na najvećem takmičenju u kuvanju pasulja, okupljaju sve veći broj takmičarkih ekipa, ali i posetilaca.

Za dobru atmosferu pored mirisa omiljene domaće hrane zaslužni su i Podlipec iz Foliranata koji vodi program, ali i učesnici u takmičenjima navlačenje konopca, bacanje starog kamena s ramena, pijani penal i isk osk trci. Celodnevno druženje završiće se nastupom u večernjim satima grupe Galija, Sanje Vučić i di džeja Marka Vuletića.

Mi ćemo biti malo pristrasni pa ćemo navijati za ekipu naših prijatelja iz autoškole Gergelj iz Temerina.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18