Mala porcija za mnogo energije i zdravlja

Suve smokve sadrže više vitamina od svežih. Imaju više šećera i kalorija od tek ubranih, pa nutricionisti preporučuju male porcije ovog voća za energiju i zdravlje. Ovo suvo voće dostupno je cele godine, ali se više jede tokom zime. Prateći su dodatak na stolu zbog novogodišnjih i božićnih praznika i česti sastojak kolača.

Suve smokve imaju jedinstvenu teksturu. Zbog obilja vitamina, minerala i vlakana spadaju u kategoriju superhrane. Osušene sadrže velike količine vitamina C i K, kalijuma, fosfora, magnezijuma, kalcijuma i vlakana. U omalenom plodu je obilje kvercetina i još nekoliko moćnih antioksidanata.

Koje su blagodati sušenih smokvi saznajte u nastavku…

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo vas da se . Niste Pretplatnik? Pretplatite Se
razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18