“Pa, će varimo gra!” u Bujanovačkoj banji 31.maja

U Bujanovačkoj banji će 31.maja biti održano takmičenje u kuvanju pasulja pod nazivom “Pa, će varimo gra!”. U organizacionom odboru ističu da se do sada prijavilo 35 ekipa, ali da će ih do početka takmičenja biti još. Po propozicijama takamičenja pasulj mora da se kuva isključivo u kotliću na vatri, vreme kuvanja iznosi tri i po sata, materijal za kuvanje je lični izbor ekipe, ocenjuju samo čorbast pasulj i da takmičarsku ekipu mora da čine kuvar i pomoćnik kuvara.

Po završetku kuvanja ovog tradicionalnog jela žiri će doneti konačnu odluku o pobedniku na osnovu opšteg izgleda jela, ukusa, gustine i raskuvnosti.

Tekst i foto: Gordana Nastić

razvojnifv.png

RAZNO

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,