Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Tart od breskve

Tart od breskve

180

U posudi pomešati 300 grama brašna, 150 grama otopljenog putera, 100 grama šećera i kašičicu praška za pecivo. Masu sjediniti ručno i rasporediti po okruglom plitkom plehu, a potom ostaviti u frižider da se hladi jedan sat, dok se priprema fil. Ostaviti lopticu testa za kasnije.

Fil za tart se sprema tako što se 200 ml kisele pavlake pomeša sa 100 grama šećera i vanilinim šećerom. Dodati kratko blanširane breskve sa kojih je skinuta korica. Mogu se dodavati polovine ili četvrtine plodova ovog voća. Lopticu testa izmrviti preko fila i peći kolač oko pola sata.

Piše: Biljana Nenković

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.