Насловна РАЗНО Врхунски српски виски за пријатеље и специјалне госте

Врхунски српски виски за пријатеље и специјалне госте

МЛАЂИН САЛАШ КОД БЕГЕЧА КРИЈЕ МНОГЕ ЛЕПОТЕ

610

На десет километара од Новог Сада, негде на потезу између Футога и Бегеча, смештен је “Млађин салаш” који се у време наше кратке посете купао у сунцу Михољског лета. Једноставна табла и скоро непостојећа ограда ни не наговештавају какве се лепоте овде крију и какве приче причају. Три удобне куће за госте, направљене у војвођанском стилу и од необичне цигле, зову посетиоце на окрепљујући одмор, а свежина у овој равници долази од воде из оближњег рибњака, хладовине коју пружају бројне непрскане воћке, па липе и храстови, и од базена који одржава газда лично.

Пунионица малтекса

Усред салаша смештена је и пунионица малтекса, уклопљена у амбијент тако да посетиоци ни не знају да се налази иза тих зидова. Малтекс је изванредна замена за шећер, користи здрављу јер је природни заслађивач који се добија од јечма. За разлику од шећера, малтекс не садржи само “празне калорије”. Напротив, богат је витаминима и минералима као што су калцијум, калијум, гвожђе, магнезијум, бета каротен и витамини Б комплекса. Препоручује се за исхрану деце, трудница, реконвалесцената и спортиста, а смирује и надражајни кашаљ. Изгледом подсећа на мед, а у прехрамбеној индустрији користи се као заслађивач у бројним производима. Коришћење малтекса за прављење колача смањује количину шећера који они садрже, смањујући и количину калорија, а да то не мења укус.

То су куће за одмор које користе углавном Млађини другови. Пријатељима је добар домаћин, а долазе му и  бројна деца и унуци. Цигла је набављена у Черевићу, а како све мора бити посебно и по некој скривеној, изнутра вођеној замисли, двапут је препечена, па све делује аутентично, необично и никад виђено, попут самог домаћина. Све је правио да траје. Банкет сале направљене су за посебне догађаје, а на салаш се долази по личном позиву и уз одобрење и климоглав власника. Три коња, пси, мачке и кокошке употпуњују доживљај, а ускоро стиже још један магарац, као и овце. Јер, доживљај мора бити потпун.

You need to be logged in to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us