Najtraženiji prirodno ceđeni napitak

Održan je još jedan Bazar, na kome su se, kao i svake godine, razni izlagači potrudili da posetiocima ponude ukusne specijalitete, kao i jedinstvene rukotvorine, ali i sadnice brojnih biljaka, među kojima je prednjačila čuvarkuća. I ovog puta, najviše interesovanja je vladalo za mesne prerađevine, kao i razna peciva, slatkiše i namaze.

Posebno iznenađenje je bilo u vidu ceđenog napitka “Prirodnog gazdinstva Tošić“, koje je nastalo od plodova jabuke, šargarepe i cvekle. Ovaj hladno ceđeni napitak je pasterizovan postupkom trenutnog zagrevanja na 80 stepeni Celzijusa, bez gubitka korisnih sastojaka, koncentrata voća i povrća, bez dodataka vode, šećera i konzervansa, u ove vrele, letnje dane, bio je najtraženija roba na Bazaru.

Tekst i foto: Dijana Maksimović

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno