Gastro avantura u Donjem gradu Kalemegdana

Drugo po redu izdanje gastro avanture pod nazivom Street Food Festival „Gradski“ održava se do nedelje 24. avgusta u Donjem gradu Kalemegdana.

Posetioci su u prilici da vide dvadeset izlagača domaće street food scene i da probaju njihove specijalitete. Takođe će u posebnoj zoni uživati u više od 30 vrsta piva. U najvećem pabu na otvorenom, poseban deo festivala je rezervisan za ljubitelje craft piva.

Četiri dana su posvećena istraživanju ukusa iz celog sveta: italijanske, korejske, libanske, španske, japanske, američke ali i domaće kuhinje. Na meniju su napolitanska pica, španska paelja, libanski falafel, “Texas style BBQ“ korn dog, domaće kobasice, pljeskavica u burek testu, kineski dumplinzi, beogradske knedle i specijalni fokača sendvič iz Makedonije – pobednik prošlogodišnjeg festivala u Skoplju.

Na posetiocima je samo da uživaju u iću i piću.

Tekst i foto Dijana Maksimović

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime