Degustacija raznih đakonija na Trgu Republike

U sedmom po redu “Good Food and Wine Festivalu” koji se održao na Trgu Republike okupilo se više od 50 izlagača. To su bila uglavnom mala i srednja preduzeća, kako iz Srbije, tako i iz regiona, ali i Trebinja (BIH). Predstavili su se posetiocima, a Beograđani i njihovi gosti su bili zadovoljni jer su osim degustacije, bili u prilici i da kupe po promo cenama (sajamski popust) ukusne proizvode. Pored tog izlagačkog dela, posetioci su bili u prilici da uživaju i u svečanom otvaranju i dodeli nagrada ovog festivala jela i pića, kao i učestvovanju u tomboli i dobijanju zanimljivih nagrada.

Sve je bilo začinjeno zanimljivom DJ žurkom. Šetajući između štandova, primetili smo da je najveće interesovanje definitivno vladalo za autentične sireve ali i veliki broj određenih vina autohtonih sorti. Definitivno najposećeniji štand je bio sa proizvodima Zlatiborca. Beograđani su uživali u raznoraznim ukusnim đakonijama (čajne kobasice, kulen, šunka, pršuta, pečenica, čvarke, dimljeni sir, kačkavalj…)

Tekst i foto Dijana Maksimović

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime