Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ Sasecanje rak rana kod voća

Sasecanje rak rana kod voća

284

Rak rane na voćkama se odstranjuju sasecanjem ili ljuštenjem, pri čemu treba odstraniti i deo zdravog tkiva. Sve rezove i sanirane rak rane, kao i alat za rezidbu, potrebno je dezinfikovati etil alkoholom (70 do 80 %), 10-procentnim natrijum hipohloritom (varikina) ili rastvorom plavog kamena (5 %), a zatim ih premazati kalem voskom ili fitobalzamom.

Pred vama je svih 20 džepnih knjiga iz serijala „Moj voćnjak“, „Moj povrtnjak“, „Moj vinograd“ i „Moje cveće“. Knjige u formatu 16x12cm u punom koloru na 64 strane, lake za korišćenje i uvek pri ruci.

Moj voćnjak će vas upoznati kako da krenete i počnete da formirate svoj zasad, pripremite zemljište, odaberete voćnu vrstu.

Tu su i Jabuka, Višnja, Trešnja, Kruška, Borovnica, Jagoda, Malina, Leska, Šljiva, Kajsija, Ruža, Paradajz, Paprika, Krompir, Krastavac, Grašak, Pasulj, Lukovi i Vinograd.