Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a sastojke uglavnom imate kod kuće.
Sastojci:
• 250 grama maslaca ili margarina,
• 300 grama šećera,
• 100 grama oraha,
• 2 cela jaja,
• prašak za pecivo ,
• ½ decilitra vode,
• 600 grama brašna.
Maslac umutiti i dodati šećer i jaja, a potom i ostale sastojke. Dobro umesiti testo, razviti ga debljinu od jednog centimetra i vaditi modlama keksiće koji se peku na srednje jakoj vatri oko 15 minuta, dok blago ne porumene.
Umesto oraha može da se doda kokosovo brašno, mleveni badem ili lešnik, čime će se osnova testa dobiti drugačiji ukus. Keksići će se posle hlađenja stvrdnuti, ali će stajanjem omekšati. Mogu da se ukrašavaju različitim glazurama od šećera u prahu i limuna, ili topljenom čokoladom.
Piše: Biljana Nenković

100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Tel: 069 11 54 004
949 rsd + PTT troškovi