Formirana Sekcija za otkup lekovitog bilja RPK Zaječar, Niš i Leskovac

Na inicijativu kompanije Adonis iz Sokobanje, a nakon održane elektronske sednice Grupacije proizvođača i prerađivača lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja -LAB Privredne komore Srbije, donesena  je Odluka o formiranju Sekcije za otkup lekovitog bilja regionalnih privrednih komora Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga – RPK Zaječar, Niš i Leskovac.

Delegiranje tema i pitanja,  razmatranje, pripremanje  i prosleđivanje predloga rešenja, promovisanje potencijala LAB sektora jugoistočne Srbije, saradnja sa nadležnim institucijama na unapređenju razvoja LAB sektora jugoistočne Srbije, edukacije biće najznačajnije aktivnosti Sekcije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, na osnovu člana 15. Poslovnika o radu grupacije udruženja Privredne komore Srbije održana  je elektronska sednica Sekcije za otkup lekovitog bilja. 

Na osnovu dostavljenih pisanih saglasnosti članova Sekcije za  predsednika izabran je Igor Nikolić iz kompanije Jeligor – Svrljig, a za zamenika Sekcije izabran je Nebojša Stanojević iz Adonisa –  Sokobanja. Takođe, usvojen je i plan rada Sekcije. 

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18