Žig „Čuvarkuća“ ima 423 proizvoda

Pravo na kolektivni žig „Čuvarkuća“ kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla dobilo je još 30 prehrambenih i tekstilnih proizvoda, čime je porodica „čuvarkuća“ porasla na 423 proizvoda, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Savet za odlučivanje o dodeli žiga je danas pravo na „Čcuvarkuću“ dodelio za 11 prehrambenih proizvoda „Ukusi moga kraja“ kompanije „Merkator S“, šest prehrambenih proizvoda firme „Ishrana produkt“, tri vrste meda sa različitim dodacima kompanije „Hipbery end hani imunajzer“, kao i za 10 tekstilnih proizvoda firme „Veritas grup“.

Najviše „čuvarkuća“ je do sada dodeljeno prehrambenim proizvodima, žig su dobili i proizvodi metalskog, hemijskog, građevinskog i farmaceutskog sektora, a očekuje se širenje i na druge oblasti privrede.

Žig se dodeljuje na tri godine proizvodima koji u sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa, sa mogućnošću resertifikacije.

Izvor: Tanjug

Foto: Privredna komora Srbije

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18