Jaja japanske prepelice sve traženija

Imunitetom, sopstvenim i svojih bližnjih, zaokupljeni su u ovim korona-danima mnogi građani, a kao pomoćno sredstvo za njegovo jačanje često koriste i jaja japanskih prepelica.

Zbog toga u medijima kolaju priče odgajivača japanskih prepelica da ne mogu da udovolje tražnji sve brojnijih kupaca. Da li je tako i u srednjobanatskom regionu, pitali smo jednog od proizvođača Branka Latinovića iz Elemira.

– Tražnja za jajima japanske prepelice zaista se uvećala, uprkos činjenici da je zbog pandemije kontakt sa zainteresovanim kupcima otežan – veli Branko Latinović, koji odavno ima i svoj ustaljeni spisak zadovoljnih kupaca. – Ipak se nađe neki način, na obostrano zadovoljstvo. Zbog novonastale situacije, ovih dana sin Nikola i ja proširili smo kapacitete i obnovili jato, praktično smo 200 posto u ovoj priči. Osim u samom Elemiru, kao i Zrenjaninu, veliki deo plasmana ostvarimo u Novom Sadu, koji je daleko jače tržište.

Branko prepelice drži u veoma dobrim uslovima, a osnov u ishrani su žito i kukuruz koje sam proizvodi, uz sve obavezne dodatke za pravilno gajenje te živine.

O blagodeti konzumiranja jaja japanskih prepelica odavno je sve poznato, pa kod Latinovića dolaze ljudi koji znaju šta hoće i na koji način mogu ostvariti zdravstveno poboljšanje.

– To je rad na duge staze, u kojem se poverenje mukotrpno gradi, a lako gubi. Zbog toga smo maksimalno posvećeni i najsitnijim detaljima i vodimo računa o tome da jaja budu vrhunskog kvaliteta. Naravno, u stalnom smo kontaktu s mušterijama, od kojih nam stižu pozitivne reakcije i potvrde da radimo dobar posao – napominje Latinović.

U njegovom poljoprivrednom gazdinstvu, inače, proizvode se i orasi, ali i med i rakija, kako za sopstvene potrebe, tako i za prodaju.

Izvor: Dnevnik

Foto: Dnevnik/privatna arhiva

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18