Насловна НОВИ БРОЈ Uskoro februarski broj Dobrog jutra

Uskoro februarski broj Dobrog jutra

683

U novom broju našeg i vašeg magazina u temi broja ministar za brigu o selu Milan Krkobabić predstavlja novo ministarstvo, njegove ciljeve i budući rad. U sličnom tonu i dr Zoran Keserović govori o velikom projektu finansiranja razvoja ruralnih područja Ministarstva za regionalni razvoj, preko projekata, subvencija i daljeg razvoja udruživanja malih poljoprivrednika u zadruge.

O tome kako mrazevi utiču na povrtarske kulture i kako izgleda plastenik s podnim grejanjem, jedini u našoj zemlji, piše dr Žarko Ilin, ističući prednosti plasteničke proizvodnje, ali i razloge zašto u tome još uvek zaostajemo za svetom.

U novom broju možete da saznate na koji način se pravi i održava trap, šta za nas znači špargla, šta se koristi u zaštiti voćnjaka i kako se on brani od mrazeva, zašto valja gajiti crnu ribizlu, i da li je bolje preći na vegetarijanski način ishrane.

Roze vino osvaja nepca ljubitelja najlepše kapljice, a ako želite da ga proizvedete od prvog čokota, pogledajte naša uputstva u slici i reči. Bahus u Vinariji Aleksandrović krije zanimljivu priču pravog srpskog uspeha, a puno ćete saznati i o lekovitim travama od travara Momčila Antonijevića. Tu su i stalne rubrike posvećene školi pčelarstva i jestivim gljivama i onim koje se jedu samo jednom, a ako stignete do kraja, saznaćete i šta je vodnjika.