Apatinske ribarske večeri

Ribarske večeri su najmasovnija manifestacija, duge tradicije, koja se održava u Apatinu. Po programu koji se godinama u nazad ustalio, ribarske večeri traju četiri dana. Svečano otvaranje je četvrtkom, a zatvaranje nedeljom.

Program je izuzetno sadržajan i podrazumeva veliki broj kulturnih, umetničkih, sportskih i zabavnih dešavanja.

Jedna od najlepših tradicija „Apatinskih ribarskih večeri“ je pripremanje i takmičenje u kuvanju apatinskog ribljeg paprikaša. Kroz dve večeri kvalifikacija takmičari se bore za mesto u finalu gde učestvuje tridesetak najumešnijih.

Pobednik odnosi trofej „Zlatni kotlić“. Svi takmičari i kroz kvalifikacije i u finalu ribu dobijaju besplatno, a nakon uzimanja uzorka za ocenu, imaju mogućnost da ugoste prijatelje i da zajedno uživaju u onome što su pripremili.

U četvrtak 22. jula biće upriličen tradicionalni defile mažoretkinja i orkestra sa nastupom na Trgu Nikole Tesle.

Posetiocima će se obratiti i predsednica opštine i oko 22 sata očekuje se spektakularni vatromet. Prve večeri publika će biti u prilici da uživa uz koncert „Dejana Petrović i Big band“.

Drugog dana manifestacije, osim bogatog kulturnog i zabavnog programa posetioci će od 22:30 moći da uživaju uz koncert grupe ,,Crvena Jabuka“.

Veliko finale u kuvanju ribljeg paprikaša „Zlatni kotlić“ održaće se u subotu 24.jula od 20 časova, a nakon proglašenja pobednika, posle 22 sata koncert će održati i Haris Džinović.

Četvrti dan ove manifestacije obeležiće „Apatinska noć“ i revijalno kuvanje Apatinskog ribljeg paprikaša, kao i koncerti grupe ,,Dunavski biseri“ i ,,Banda drvena“.

Izvor: RTV

Foto: apatin.org.rs

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar