Насловна ВЕСТИ Бачки Моноштор: Рециклажни материјал „увео“ централно грејање у вртић

Бачки Моноштор: Рециклажни материјал „увео“ централно грејање у вртић

17
Foto: Wikipedia

Да се заједничким снагама може постићи много из године у годину доказују мештани Бачког Моноштора. Сакупљајући рецикалажни материјал: пластику, гуме, стакло и лименке, Удружење грађана „Бодрог“, Месна заједница и грађани, у сарадњи са  Предшколском установом „Вера Гуцуња“, прикупили су средства помоћу којих су моношторском вртићу обезбедили нови систем за грејање, објављено је на сајту Града Сомбора.

-Пре свега бих се захвалио Удружењу грађана „Бодрог“, Месној заједници Бачки Моноштор, као и Предшколској установи што су заједничким снагама омогућили малишанима у Бачком Моноштору да добију централно грејање на пелет. Ово је још једна у низу акција Месне заједнице и удружења грађана са подручја Бачког Моноштора, јер су рециклажом стакла, гума, као и лименки сакупили средства. Сада је већ традиција да се сваке године у овом вртићу уради нешто и ја као градоначелник веома сам поносан што сваки пут када дођем у Бачки Моноштор и у вртић могу да видим нешто ново, рекао је Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора и позвао грађане и остале месне заједнице да и они у својим местима организују оваква лепа дела.

Далибор Форгић је у име организатора акције Удружења грађана „Бодрог“ рекао да је ово трећа спроведена активност којом су унапређени квалитет и услови боравка у вртићу.

– Ова акција се звала „Покупити лименку може свако да се вртић загреје лако“. Прикупљено је око 600 килограма лименки које су упућене на рециклажу, као и око 3 тоне стакла које је такође послато на рециклажу. Новчана средства и донације наших суграђана која су сакупљена, искористили смо уз помоћ Предшколске установе „Вера Гуцуња“ да се реализује овај пројекат, истакао је Форгић.

Током претходних акција обезбеђени су нови прозори, подови, насликани су мурали, а сада моношторски вртић има и квалитетнији систем за грејање.