Beogradska pivara proizvodi najbolje stout pivo na svetu

Pivo Salto Stout, koje je proizvela beogradska pivara Salto, osvojilo je prvu nagradu u kategoriji stout piva sa dodatkom ovsa (oatmeal stout) na prestižnom globalnom takmičenju The World Beer Awards

The World Beer Awards je deo međunarodnog takmičenja The World Drinks Awards, koje se održava pod pokroviteljstvom veoma važnog vebsajta TheDrinksReport.com, možda i najvećeg onlajn resursa za profesionalce u svetu alkoholnih pića.

Oatmeal stout je pivo u kome se nalazi ovas, sastojak koji se krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka dodavao pivu i radi ukusa i radi zdravlja, budući da je ovakvo pivo smatrano za važan dodatak ishrani bolesnika i dojilja. Danas ova kategorija dobija na popularnosti u kraft svetu, zahvaljujući snažnom, plemenitom ukusu, kremastoj teksturi i lepoj, dugotrajnoj peni.

Vest da je jedna srpska pivara osvojila prvu nagradu na ovom takmičenju veliki je podsticaj za naše kraft majstore koji iz godine u godinu stvaraju sve bolja piva, koja su u svakom pogledu uklopljena u trendove na današnjoj, izuzetno dinamičnoj pivskoj sceni sveta.

Pivara Salto ima sedište u Beogradu, gde se u objektu kapaciteta 600.000 litara piva godišnje proizvodi pet tipova piva, pale ale, IPA, lager, wit i stout. Pivara je osnovana 2015. godine, a danas se njeni proizvodi mogu naći u oko 350 objekata širom Srbije.

Izvor: Agrosaveti/Vino&Fino

Foto: Salto.rs

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno