Насловна ВЕСТИ Београдски сајам хране од 23. до 25. новембра

Београдски сајам хране од 23. до 25. новембра

21

Овогодишњи онлине међународни сајам висококвалитетне хране Belgrade food show биће одржан следеће недеље, од 23. до 25. новембра и окупиће представнике кључних институција земље и региона, водеће европске експерте и лидере индустрије.

Учесници ће у склопу конференцијског дела сајма имати прилику да чују јединствене панел дискусије, интервјуе и предавања на теме као што су стање у индустрији хране, потрошачке навике, јединствена ознака за квалитет, ХОРЕКА сектор, финансирање пословања и многе друге теме.

У оквиру панел дискусије “Стање у индустрији хране у региону” која ће се одржати у понедељак, 23. новембра у 10 часова министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и хране Републике Словеније др Јоже Подгоршек и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић разговараће о стратешкој важности прехрамбеног сектора за државе региона и међудржавној размени хране.

О жигу домаћег квалитета “Чуваркућа” и шта коме значи на тржишту, као и чему служи и шта је потребно да успе, говориће представници Привредне коморе Србије другог дана сајма, 24. новембра у 10 сати на панелу “Јединствена ознака за квалитет домаћег производа”. На панелу “Индустрија хране и ХОРЕКА сектор” хотелијери, угоститељи и произвођачи говориће о ситуацији у horeca сектору и губицима узрокованим ковид пандемијом, као и шта је потребно да се ова индустрија опорави.

Које су то највеће промене када је реч о тржишту хране и пића и како се оне данас манифестују у свету, учесници ће имати прилику да чују приликом интервјуа са суосинавачем агенције „thefoodpeople“ Чарлсом Бенксом 23. новембра у 16 часова. Шта је све укључено у стварање јединственог бренда и како се истаћи на тржишту хране и пића, али и који су то нови путеви до тржишта за малопродају и произвиђаче, биће теме предавања “Неговање бренд идентитета – издвојите се из масе” представника реномиране британске консалтинг компаније за прехрамбени сектор Fresh Montgomery, 24. новембра у 16 сати.

Регистрацију за Belgrade food show 2020 онлајн конференцију и целокупну агенду за сва три дана сајма, можете пронаћи на следећем линку: https://belgradefoodshow.rs/konferencija-2020/