Besplatna obuka iz pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje

Sekretarijat za privredu Grada Beograda u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom, a radi podizanja opšteg znanja iz oblasti pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje, organizuje besplatne obuke za poljoprivredne proizvođače organske proizvodnje, pčelare i voćare sa teritorije grada Beograda.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog sekretarijata, obuka za voćare počinje 20. septembra i trajaće tri dana, za organsku proizvodnju počinje 23. septembra i trajaće dva dana, a za pčelare 25. septembra u trajanju od tri dana.

Obuke iz oblasti voćarstva i organske proizvodnje će se održati u Velikoj sali Poljoprivrednog fakulteta, Nemanjina 6, Zemun, a iz oblasti pčelarstva u Svečanoj sali fakulteta.

Po završetku teorijske obuke polaznici će proći testiranje o stečenom znanju, nakon čega će im biti dodeljeni sertifikati. Osnovni ciljevi obuke su stručno osposobljavanje i sticanje veština u oblasti pčelarstva, voćarstva i organske proizvodnje.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na telefon 7157-418, 7157-388, radnim danima od 8 do 15 časova.

Izvor: Blic

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno