Насловна РАЗНО Besplatna onlajn obuka o bezbednosti hrane 16. marta

Besplatna onlajn obuka o bezbednosti hrane 16. marta

359

Proizvođači hrane imaće priliku da 16. marta u 18 časova prisustvuju besplatnom onlajn predavanju „Bezbednost hrane i standardi kvaliteta“, koje će im omogućiti da steknu detaljniji uvid u standarde korisne i neophodne za proizvodnju i prodaju na domaćem tržištu, kao i za izvoz u Evropsku uniju, Rusiju i arapske zemlje.

Obuka se organizuje se u sklopu programa Nemačke razvojne banke KfW i švajcarske kompanije BFC – Razvoj finansijskog sistema u ruralnim područjima Srbije (SRFP). 

Link za prijavu je: https://docs.google.com/forms/d/1NGz2vUdkhQFZPcoRUljMyPSAnw5B8DRKTxcfCF7SufM/edit?usp=sharing_eil&ts=6011acc6&urp=gmail_link&gxids=7628

Kako primenom standarda za bezbednost i kvalitet hrane  proizvođači bivaju prepoznati kao sigurni i pouzdani dobavljači na tržištu, važno je da raspolažu informacijama koje im obezbeđuju usklađenost sa zakonskom regulativom vezanom za ovu oblast.

Stoga će obuka 16. marta obuhvatiti domaću pravnu regulativu o bezbednosti hrane, a biće reči i o evropskom i globalnom zakonodavnom okviru, kao i pristupu međunarodnom tržištu i sertifikaciji sistema upravljanja bezbednošću i kvalitetom namirnica.

Učesnici će biti informisani o ISO 22000, HACCP, GLOBAL GAP, halal, košer i drugim standardima i sertifikatima neophodnim za ulazak na nova tržišta ili održavanje postojećih. Takođe, biće predstavljen sistem sertifikacije u organskoj poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji.

Obuku će voditi Maja Mitić Nikolić, dugogodišnja ekspertkinja za razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, sa bogatim iskustvom u poslovnom planiranju, međunarodnoj trgovini i upravljanju projektima kroz različite sektore.

Izvor: Agrosmart