Насловна РАЗНО Бесплатне обуке и за жене са села

Бесплатне обуке и за жене са села

57

Удружење пословних жена Србије, трећу годину заредом реализује бесплатне обуке за припаднице ромске заједнице и друге тешко запошљиве категорије жена као што су оне из сеоских крајева и остале жене којима је отежан приступ тржишту рада, саопштило је ово удружење.

Додаје се да подршку овом пројекту под називом „Економско оснаживање рањивих група жена кроз обуке за занате“ и у овој години наставља да пружа Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Пројекат почиње обуком о кетерингу и посластичарству, крајем јануара, у наредној фази пројекта, полазнице ће проћи кроз обуку о основама рефлексотерапије стопала и стомака, а једна од обука које ће жене моћи да прођу биће она о интернет алатима.

Заједничко свим овим обукама јесте, да по завршетку онлајн дела следе по четири радионице уживо у четири места, као и по два месеца менторске подршке од стране предавача, наводи се у саопштењу Удружења пословних жена.

Жене заинтересоване за обуке могу да се пријаве путем сајта овог удружења или њихових друштвених мрежа.

Циљ ових бесплатних обука јесте подршка инклузији, економском оснаживању и самозапошљавању жена, кроз оспособљавање за различите занате.

„Одлучили смо да на самом почетку године пружимо прилику женама из теже запошљивих категорија да се кроз едукацију покрену ка самозапошљавању и предузетништву. Знања и вештине стечени кроз ове радионице дају женама могућност да развију сопствени мали бизнис, или пронађу посао у некој компанији и економски се осамостале чиме стичу предуслов да се лакше изборе и за сваки други вид слободе“, изјавила је председница Удружења пословних жена Србије Сања Поповић Пантић.

Навела је да се то посебно односи на Ромкиње, самохране мајке, жене које су остале без посла у познијим годинама, жене из руралних крајева, сигурних кућа, жртве трговине људима и слично.

Извор: Танјуг

Фото: Pixabay