Besplatne obuke o ishrani krava i proizvodnji stočne hrane


Besplatne onlajn obuke „Tehnologija ishrane visokomlečnih krava i proizvodnja kvalitetne stočne hrane“ biće održane sutra, 14. i prekosutra 15. maja. Obuke su namenjene svim proizvođačima mleka koji nastoje da unaprede poslovanje i steknu nova znanja iz oblasti genetike, podizanja kvaliteta hrane i skladištenja hrane, a vodi ih dr Milan Adamović. Obuke su podeljene u tri dela i obuhvataju više tema.Teme prvog dela obuke su:
-Tendencije u proizvodnji mleka i mesa u svetu
-Ekonomska opravdanost ulaganja u podizanje genetskog potencijala krava
-Uloga i značaj ishrane u očuvanju zdravlja i proizvodno reproduktivnih performansi krava
-Savremeni principi ishrane visokomlečnih krava i njihovog podmlatka – teladi i priplodnih junica
-Praktični primeri obroka ua ishranu visokomlečnih krava po fazama laktacije i podmlatka goveda različitih uzrasnih kategorija
-Bilans potrebnih zemljišnih površina za proizvodnju stočne hrane za različite kapacitete farmi
Teme drugog dela obuke su:
-Konzervisanje odnosno siliranje kabaste stočne hrane – sena, lucerke, silaže i senaže
-Faktori koji utiču na kvalitet silaže i senaže
-Objekti za smeštaj konzervisane stočne hrane
-Korišćenje mikser prikolica za distribuciju kompletnih obroka
Teme trećeg dela obuke:

  • Faktori koji utiču na reproduktivne rezultate visokomlečnih krava
    -Kvalitet mleka, sastav i higijenska ispravnost i standardi kvliteta koje mora da ispunjava
    Svi zainteresovani se za besplatne onlajn obuke mogu prijaviti preko linka:
    https://forms.gle/xgowT2CbEmrEKpp79
    Obuke su deo programa „Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP“, a sprovodi ga Nemačka razvojna banka KfW u partnerstvu sa švajcarskom kompanijom BFC Consulting.
    J. Bajšanski
razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18