Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Biljni proteini i biljna vlakna kao dodaci za potaže i smutije

Biljni proteini i biljna vlakna kao dodaci za potaže i smutije

318

Svi koji paze na svoje zdravlje, trude se da se hrane domaćim proizvodima. Neki za to imaju manje, a neki više materijalnih mogućnosti  ali jedno je sigurno – kada je čovek zdrav, dobar je i sebi i okolini.

U poslednje vreme sve se više koriste savršeni i zdravi obroci koji su nam na dohvat ruke. Mladen Zarić, ispred firme “Viva seed” iz Novog Sada, nude potrošačima proizvode sa visokim sadržajem biljnih proteina i vlakana, predviđenih za svakodnevnu upotrebu.

– Ovi proizvodi su i jedna vrsta preventive, jer svi treba da razmislimo o načinu ishrane, a samim tim korišćenju i naših proizvoda. Izlažemo samo zdravo i sto odsto prirodno. U pitanju su biljni proteini i biljna vlakna, kao i hladno ceđena ulja i organski čajevi. Treba naglasiti da sami proizvodimo biljne proteine i biljna vlakna, kao i hladno ceđeno ulje od semena bundeve, hladno ceđeno ulje od jezgra lešnika i bundevin protein kao i dve mešavine. Jedan je sa akcentom na proteinima i vlaknima, a drugi mešavina bundeve, lešnika i lana. Imamo i jedinstven proizvod na tržištu “Fiber mix” i to od tri vrste proizvoda. Sve su domaće sirovine, a ne uvozne – naglašava Mladen Zarić.

Fiber mix je 100 odsto prirodni proizvod sa izuzetno visokim sadržajem biljnih vlakana (69 odsto). Dobija se mlevenjem semena nakon hladnog ceđenja ulja iz semena maline, kupine i grožđa. Mehanički postupak presovanja i mlevenja vrši se na niskim temperaturama kako bi se očuvale sve nutritivne vrednosti.

– Proteini i vlakna se koriste kao dodaci za smutije, šejkove, kaše, potaž čorbe, kao i smese za palačinke, testa, hlebove i tortilje i to do 25 odsto. To je vrlo zdravo za organizam i preporučuje se svim kategorijama, zato što su proizvodi 100 odsto prirodni bez bilo kakvih dodatka i nutritivno su veoma bogati mnoštvom proteina, vlakana, omega 3 masnih kiselina – priča sagovornik.

Tekst i foto: Dijana Maksimović