Brendiranje 16 proizvoda sa Oplenca!

Topola je odlučila da pojača promociju gastronomske baštine Oplenca u okviru projekta „Za vaša nepca s ljubavlju sa Oplenca“ brendiranjem 16 domaćih proizvoda, koje pripremaju domaćice iz ovog kraja.

Cilj projekta je podrška i razvoj ruralne ekonomije, turističke ponude i podrška ženama koje prave proizvode u domaćoj radinosti.

„Krenućemo u brendiranje 16 domaćih proizvoda koje pripremaju žene iz ovog kraja, među kojima su najčešće slatka i slana zimnica. To znači da će proizvodi imati kreiran vizuelni identitet, dizajne etikete i ambalažu“, kaže Dragan Jovanović ispred opštine Topola.

U procesu brendiranja biće osmišljeni i slogani, zatim nabavka staklene i kartonske ambalaže, kao i kreiranje suvenira i promo pakovanja, koje će objediniti proizvode većeg broja poljoprivrednih gazdinstava sa Oplenca.

Opština će finansirati promociju hrane svog kraja organizovanjem poseta tur-operatera oplenačkim gazdinstvima i osmisliti nove gastronomske rute za inostrane goste, a proizvode će slati i na adrese ambasada država koje su članice Evropske unije.

Projektom je predviđeno da 15 poljoprivrednica prođe četiri mentorske obuke za primenu sanitarno-higijenskih standarda u objektima u kojima pripremaju hranu.

Tekst i foto: Biljana Nenković

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18