Brnabić: Pošumljavanju posvećujemo pažnju

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da aktuelna vlada pošumljavanju Srbije posvećuje pažnju kao niko do sada i izrazila zadovoljstvo što se turizam na Fruškoj gori razvija bolje nego ikada.

– Ako na Fruškoj gori postoji nelegalna seča, rešavaćemo i taj problem – rekla je Brnabić sinoć u emisiji Hit-Tvit na Pinku, na komentar lidera LSV Nenada Čanaka o ilegalnoj seči šuma na Fruškoj gori, što, kako je naveo, može da ugrozi turizam i Nacionalni park.

Predsednica Vlade naglasila je da se turizam razvija na Fruškoj gori bolje nego ikada, i podsetila da je pre 10 dana bila u Fruškim termama kada je potpisan ugovor sa Akor grupacijom. Na Čankov komentar da je Vojvodina najmanje pošumljena, jedva šest odsto, Brnabić je navela da je posebno zadovoljna zato što predvodi Vladu koja iz budžeta izdvaja najviše novca za pošumljavanje.

– Radimo zajedno sa fakultetima kako bismo obezbedili da se sade autohtone vrste, i u tom smislu tome pridajemo pažnju kakvu niko nije do sada – rekla je Brnabić i dodala da je ilegalna seča nešto što je problematično.

Rekla je da ima redovno sastake sa predstavnicima Vojvodinašuma i Srbijašuma i pozvala Čanka da joj dostavi sve informacije i da će mu pokazati da nema zaštićenih.

Izvor: Tanjug

Foto: Nacionalni park „Fruška gora“

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18