Čim prođe berba, nastavlja se nega

Naša zemlja ima povoljne prirodne uslove za gajenje maline kao i mogućnost plasmana u svežem i prerađenom obliku na domaće i inostrano tržište. Plodovi iz naših zasada su izuzetno kvalitetni i traženi u svetu, ali prinosima se ne možemo pohvaliti. Sigurno bi rod bio bolji da su malinari agilniji u poštovanju rokova za izvođenje nekih pomotehničkih mera. Mnogi su izgleda zaboravili da malina budući rod formira u julu, avgustu i septembru i da zbog toga malinjake treba negovati i posle berbe.

Kako malini pomoći da formira obilniji rod i da istovremeno zadrži prepoznatljivi kvalitet – pitali smo diplomiranu inženjerku agronomije iz Pirota Mimicu Kostić – Đorđević.

Šta zahteva uspešna proizvodnja maline i koliko pažnje im je potrebno posvetiti pročitajte u nastavku…

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo vas da se . Niste Pretplatnik? Pretplatite Se
razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18