Crvena bara kraj Bezdana postala atrakcija

Jedna bara pored Dunava, u vikend naselju Daražifok, kraj Bezdana, postala je prava atrakcija, a razlog je crvena boja kojom je bara obojena već duže vreme. Tako nešto ne pamte ni najstariji vikendaši u tom vikend-naselju.

Crvena bara u Daražifoku dovela je mnoge radoznale ljude, pa je ovo mirno vikend-naselje bez struje postalo ovih dana posećeno mesto.

Crvena bara prirodna je pojava. Nastaje od plivajuće paprati koja živi u simbiozi sa algom i menja boju od zelene do tamno crvene u zavisnosti od količine svetlosti. S obzirom na lepo vreme i visoku temperaturu došlo je do brzog razmnožavanja i prekrivanja cele vodene površine.

Izvor: RTV

Foto: RTV

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18