Dani Galibe uz naše udruženje iz Šida

Delegacija udruženja Sremska Svinjokolja i kobasicijada Šid gostovala je na 14. Festivalu Dani Galibe i zanatlija u mestu Ujkiđoš (Mađarska).

Na festivalu su se takmičili u pripremi guščijeg paprikaša i pravljenju sveže svinjske kobasice. Pored takmičarskog dela promovisali su Udruženje, manifestacije Sremsku Kobasicijadu, Srem Klob Kob Fest i Grad Šid. Zamenik presednika udruženja Stanislav Đierčan primio je od predsednika opštine Ujkiđoš  Pal Boćanski (Botyánszki Pál)  specijalnu nagradu za naše Udruženje od organizatora 14. Festivala Dani Galibe i zanatlija .

Na samom kraju delegacija je posetila dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Šándor Palléra.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18