Насловна ВЕСТИ Дигитална платформа AgroSense у трци за светску награду

Дигитална платформа AgroSense у трци за светску награду

287

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (FAO) номиновала је дигиталну платформу AgroSense за награду Светског самита за информационо друштво (WSIS Prizes 2021), као једну од најбољих апликација за е-пољопривреду.

AgroSense је једноставан дигитални алат који пољопривредницима омогуцћава да прате стање усева и планирају активности помоћу мобилних телефона или рачунара на основу података прикупљених са сателита, дронова, различитих сензора и метеоролошких станица.

Како се због епидемије коронавируса све више активности обавља на даљину, платформа AgroSens посебно је добила на значају и стално се унапређује да би на најбољи начин одговорила на потребе корисника.

Из Института поручују да ова номинација доказује да је БиоСенс на правом путу када је реч о дигиталној трансформацији пољопривреде и позивају све да им се на том путу придруже.

У току је фаза гласања која траје до 31. марта. Сви они који желе да пруже подршку и гласају за AgroSense, поступак је следећи:

Посетите страницу и региструјте се, када стигне мејл за конфирмацију, кликните на „Confirmation“, улогујте се на платформу, кликните на „Voting Form“ и изаберите „e-agriculture“ из падајућег менија, нађите „AgroSense“ и кликните „Vote“.

Линк на страницу је https://www.itu.int/net4/wsis/stocktaking/Prizes/2021/

Мисија Института БиоСенс је да подржи дигиталну трансформацију пољопривреде, подигне свест о њеним бенефитима, као и да свеобухватна знања о томе учини доступним широј заједници.

Дигитална платформа AgroSense је бесплатна и има више од 15.000 корисника, а све информације доступне су на сајту agrosens.rs.

Извор: РТВ

Фото: AgroSens