Насловна ВЕСТИ Додатни рок за откуп јунади 20. новембар

Додатни рок за откуп јунади 20. новембар

100
Фото: Pixabay

Слаб темпо трговања условио да Влада Републике Србије донесе допуну Уредбе о помоћи пољопривредним произвођачима и због тога се трговина и откуп јунади продужава до 20. новембра. Скоро половина одобрених средстава остала је неискоришћена те било неопходно да се продужи рок за трговање и пријаву за финансијску помоћ због пандемије.

Право на финансијску подршку кроз откуп товне јунади има привредни субјект који обавља делатност у објекту за клање животиња, односно објекту за производњу и промет хране животињског порекла са седиштем у Србији и који је извршио откуп тржишних вишкова јунади од пољопривредних произвођача из Србије у периоду од 5. септембра до 20. новембра, уместо до 30. октобра 2020. године како је било предходно предвиђено.

Захтев за остваривање права на финансијску подршку по основу овог програма уместо до 5. новембра, подноси се до 25. новембра 2020. године.

Уз додатна средства од 20.000 динара по грлу произвођачи могу достићи цену од 2,40 – 2,50 евра за килограм живе мере. Ту је урачунат и уобичајени додатак од 15.000 по грлу. На располагању је још више од 110 милиона динара намењених произвођачима.