Dođite 10. februara  na Kobasicijadu u Šid

Udruženje “Sremska svinjokolja i kobasicijada” iz Šida organizuje tradicionalnu gastronomsko privrednu manifestaciju 27. Sremsku kobasicijadu u Šidu koja će biti održana u subotu, 10. februara 2024. godine, u Slovačkom domu u Šidu.

Centralni događaj biće takmičenje, odnosno javno (edukativno) ocenjivanje suvih sremskih fermentisanih kobasica. Komisija će 10. februara od 13 do 18 časova ocenjivati uzorke, u Sali Slovačkog doma. Tom prilikom komisija će svaki uzorak prezentovati publici.

U večernjim satima 10. februara od 19 sati, biće organizovana svečana večera uz muziku uživo, u Velikoj Sali Slovačkog doma sa proglašenjem pobednika i dodelom nagrada.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18